Gemeente laat zich leiden door anderen

Gemeente laat zich leiden door anderen

De gemeente Rotterdam laat zich inspireren en verrassen door werkwijzen, ideeën, praktijken van anderen. Door actief te experimenteren om platforms als deze, biedt de gemeente expliciet ruimte aan anderen om met aanpak, strategie en oplossing voor maatschappelijke vragen en problemen te komen.

Points

Zou een platform als dit een mogelijkheid kunnen bieden om een nieuw speelveld te definiëren waar ideeën en plannen van instellingen, initiatieven, bewoners, ambtenaren, politici en ondernemers samen kunnen komen? Wat als alle gemeentelijke plannen in een gebied ook hier vermeld zouden worden? Lekker bondig, in maximaal 500 tekens, zodat het voor iedereen mogelijk is om te zien wat er speelt en daar op te reageren. Gooi het open!

Als de overheid niet langer het monopolie op het oplossen van maatschappelijke problemen kan (bezuiniging) en wil (politiek) hebben, moet er ruimte komen om inzet en prestatie van anderen te zien EN te waarderen. Het gaat goed als de gemeente andere partijen de ruimte heeft geboden aan andere, niet voor de hand liggende partijen voor de aanpak. De gemeente is dan niet af te rekenen op het behaalde maatschappelijk effect maar op de mate waarin de gemeente ruimte heeft geboden.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information