Waar komen de ideeën van WIJ bij elkaar?

Waar komen de ideeën van WIJ bij elkaar?

Your Priorities is de wereldwijde doorvertaling van Better Reykjavik, het platform waarmee bewoners van Reykjavik hun ideeën door kunnen geven aan de gemeenteraad aldaar. Club WIJ is de kraamkamer van nieuwe in initiatieven in Delfshaven, maar het ontbrak nog aan een makkelijk te vinden plek waar deze ideeën bij elkaar komen, waar mensen kunnen reageren en de initiatieven verder versterkt kunnen worden. Dit is een test om te zien of dit ook voor heel Delfshaven gebruikt zou kunnen worden.

Points

Waarom kiezen jullie voor een (voor veel mensen) nieuw platform? Wat kan hier wel wat op andere (bekendere) platforms niet kan? Hebben jullie voorwaarden waar een platform aan moet voldoen?

Het speelveld in de stad is aan het veranderen. Er is geen traditionele verhouding meer tussen overheid, markt en burger. Tal van organisaties, clubs, verenigingen en initiatieven willen tegenwoordig meebouwen aan de stad. Maar het speelveld en de spelregels daarvoor moeten nog ontwikkeld worden. Daarom hier een eerste aanzet. Zet jou idee voor Club WIJ of een initiatief in Delfshaven hier op Your Priorities. Reageer op de ideeën van anderen en breng het verder!

Delfshaven telt vele actieve en betrokken Rotterdammers. Of ze nu ondernemer, bewoner of allebei zijn; er is een grote bereidheid om met buurt- straat- of andere initiatieven de wijken in #ditiswest te ontwikkelen naar een plezierige plek voor iedereen om op te groeien, te wonen, te werken en te verblijven. De gemeente Rotterdam staat voor de uitdaging om aan al die activiteit mee te doen. Dit digitale platform maakt het mogelijk dat de gemeente gebruik maakt van al die ideeën en praktijken!

Het onderzoeken welke nieuwe vormen er mogelijk zijn om meningen te delen en keuzes te maken in een groep is belangrijk voor vernieuwing. Ik vind het stoer dat WIJ dit experiment aangaat. Op die manier vernieuw je de democratie. En ben benieuwd welke nieuwe middelen WIJ onderzoekt om ook het standpunt van de minder computervaardigen deel te laten worden van het gesprek. Bijvoorbeeld, op bezoek gaan met computer bij die mensen die meer digibeet zijn en samen hun punt invoeren.

Ah! de 'start discussion' knop, ietwat verborgen onderaan de pagina maar daar is ie dan! Paul, goed punt, waarom iets nieuws beginnen? Omdat de huidige media (facebook, mail, twitter) te vluchtig zijn en geen overzicht bieden. Het doel is het speelveld van stedelijke ontwikkeling voor iedereen zichtbaar en toegankelijk maken. De voorwaarden zijn overzichtelijkheid op thema en plek, voor iedereen toegankelijk, mogelijkheid tot interactie en discussie (ziehier) en als het even kan gekoppeld aan een kaart voor een helder integraal en visueel overzicht. Alleen dat laatste lijkt te ontbreken in dit platform Your Priorities, dat speciaal voor dit doel ontwikkeld is in IJsland. Ik ben benieuwd naar andere slimme platforms!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information