Instaurarea monarhiei constitutionale

Instaurarea monarhiei constitutionale

O monarhie constituțională este o formă de guvernământ ce face parte dintr-un sistem constituțional ce acceptă un monarh în funcția de șef de stat. Monarhiile constituționale moderne implementează conceptul de "separarea puterilor", unde monarhul e capul ramurei legislative sau doar are un rol simbolic. Cu toate că regele sau regina pot fi considerați șeful statului, prim Ministrul, a cărui putere provine direct sau indirect în urma alegerilor, este Șeful guvernului.

Points

Reprezentativitate, Stabilitate, Educație, Continuitate, Tradiție, Demnitate, Identitate. Eliminarea luptelor între partide și în interiorul partidelor pentru postul de președinte. Regele domnește, nu guvernează. Regele veghează la respectarea Constituției. Regele intervine atunci când se fac abateri de la Constituție. Regele este garantul democrației. Averea Carei Regale ramane aceeași. Casa Regala a României este martora istoriei țării. Regele ocupă primul loc în încrederea romanilor.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information