Simplificarea birocratiei si trecerea la sisteme electronice

Simplificarea birocratiei si trecerea la sisteme electronice

Birocratia ingreuneaza functionarea oricarui stat si reprezinta o bariera intre acesta si cetatenii sai. De asemena, regulile complexe si uneori fara sens ale institutiilor permit aparitia coruptiei. Mai mult, in epoca tehnologiei in care putem face absolut orice din fata calculatorului de acasa, inca suntem obligati sa infruntam "ghiseul" si sa aducem nenumarate acte din nenumarate surse pentru a interactiona cu statul.

Points

Multi cred ca suntem familiarizati cu dificultatea de a obtine informatii de la institutii sau de a rezolva efectiv o problema acolo. Cozi infinite, acte peste acte, modificari neasteptate, lipsa de politete a functionarilor, in esenta mult timp pierdut si stres. Cum ar fi sa putem afla toata informatia de care avem nevoie de pe internet? Sa putem completa orice formular online? Sa nu mai trebuiasca sa luam o hartie de la o institutie pentru a o duce la alta? Sa platim orice taxa online?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information