Delfshaven.VersBeton.nl

Delfshaven.VersBeton.nl

Drie journalisten uit Delfshaven zijn bereid om de gebiedscommissie Delfshaven een jaar lang intensief te gaan volgen. Op een subsite van VersBeton.nl (denk aan: delfshaven.versbeton.nl) zullen zij iedere twee weken een gedegen achtergrondverhaal over de commissie publiceren. Een kernachtige samenvatting van het verhaal zal daarnaast ook in de Havenloods verschijnen. De subsite zal verder worden gevuld met nieuwsfeeds over Delfshaven.

Points

Goed dat de journalistiek ondanks het getalsmatige overwicht van institutionele communicatieadviseurs de lokale democratie willen gaan volgen. De gebiedscommissie is echter niet almachtig als het gaat om wat er speelt in Delfshaven. Juist het nieuwe speelveld van ambtenaren, commissieleden, bewoners met initiatieven, woningbouwcorporatie-medewerkers, ondernemers, instellingen en stedelijke diensten is interessant om te volgen. Waarbij de gebiedscommissie een prima ingang tot dit speelveld is.

De gebiedscommissie Delfshaven heeft een journalistieke controle nodig, waarbij de commissieleden scherp in de gaten worden gehouden, een informatiestroom vanuit de commissie naar bewoners en vice versa ontstaat en de commissie zelf haar werk beter kan doen. Tenslotte kan een journalistiek forum ervoor zorgen dat Delfshaven een (online) plek heeft waar grieven worden geuit, discussies worden gevoerd en gedachten uitgewisseld. Ook dit helpt de commissie bij het uitvoeren van haar taken.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information