Oplaadpalen voor iedereen

Oplaadpalen voor iedereen

Er zijn in veel gemeenten te weinig oplaadpalen en doen ze er ook niets aan om deze wel te plaatsen. Mensen zullen daarmee hun aanschaf van de elektrische auto uitstellen of zelfs afstellen. Daar gemeenten te verplichten dat minimaal 25% (is open voor discussie) van de parkeerplaatsen een laadpaal aan te bieden zullen mensen eerder een elektrische auto aanschaffen. 1 Fase en 8Amp is voldoende (is open voor discussie)

Points

Wat kost het plaatsen van een laadpaal? Hoeveel parkeerplaatsen zijn er?

Elektrisch rijden word pas voor de massa interessant als ze voor hun gevoel weten dat ze altijd op bestemming kunnen komen met hun auto. zonder laadpaal stress.

Met zoveel laadpalen, hoef je ook de parkeerplekken niet te verbieden voor andere auto's. Waardoor er een bredere acceptatie komt.

Gemeenten kunnen ook gestimuleerd worden om andere oplossingen goed te keuren. Kabels (netjes) over of onder de stoep, verlengde huisaansluitingen goedkeuren, etc.

Ik vind dit een onderwerp dat in de gemeenteraad thuis hoort en niet in de Tweede Kamer. In elke gemeente is de behoefte anders en daarom kan dit het beste geregeld worden via het lokale politieke proces (bel je gemeenteraadslid).

Gaat dit niet ten koste van de transitie naar auto's op waterstof, die geen vervuilende accu's gebruiken?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information