Meer gebruik maken van HBO/Uni voor hoger opgeleide Wajonger

Meer gebruik maken van HBO/Uni voor hoger opgeleide Wajonger

In de Wajong zijn reintegratie budgetten beschikbaar, maar deze kunnen vanwege tegenstrijdige regelgeving niet ingezet worden op HBO en Universiteit. Hogeropgeleide wajongeren hebben wel de opdracht om te participeren/re-integreren, maar voor hun heeft de overheid dat tot nu toe niet goed geregeld. De VU heeft 4 jaar geleden een oproep gedaan naar de andere universiteiten om de poort open te zetten, maar het UWV wil hier niet in mee.

Points

@Helga: Ik heb je 3 weken geleden gevraagd om je punt te onderbouwen met een link. Die heb ik niet gezien, dus ik neem aan dat je het probleem zelf bedacht hebt, en stem tegen.

Er was ooit een regeling die wajongeren de mogelijkheid gaf om zelf hun eigen reintegratie traject te regelen. Hoewel de bestaande regeling bedoeld zijn voor meer maatwerk is het tegenovergestelde het geval. Het UWV wil te veel controle, wat tegen de privacy regels van de universiteit ingaat. Het op de hoogte houden van het UWV kunnen wajongeren ook prima zelf. Daarbij komt dat de kosten voor een jaar studie vele malen goedkoper zijn dan de reintegratiebudgetten die beschikbaar zijn.

@Helga, zou je een link willen toevoegen naar websites die dit probleem beschrijven en naar de oproep van de VU?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information