Sint en piet een jaar vakantie aanbieden

Sint en piet een jaar vakantie aanbieden

Onze goedheiligman en zijn hulptroepen hebben het al vele jaren zwaar met de zwarte-pieten-discussie. Ik geloof dat Sint blij is als hij een jaartje die kriebelende baard af kan scheren zonder dat mensen hem nawijzen. Er zijn nog steeds pieten die na het klimmen door schoorstenen helemaal zwart zien, en dit zou ze de gelegenheid geven om eens lekker lang in bad te gaan. Voorstel: Sint en piet aanbieden om een jaartje over te slaan

Points

Overigens weet iedereen dat Sinterklaas in Bari, Italiƫ ligt, niet in Turkije of Spanje.

@Frank: Ik ben blij dat jij weet waar de Sint aangemeerd ligt, dat maakt het adresseren van de brief makkelijker. Weet jij misschien dan ook of ook de kadootjes in Bari op de boot geladen worden, of dat dit nog wel steeds in Spanje gebeurt?

De stoomboot kan ook uitgerust worden met een kernreactor. Dan ben je CO2-technisch goed bezig en je hebt nog steeds stoom. Of we geven Sint een elektrische boot en noemen we die boot voortaan stroomboot.

Dit is wel heel erg tegen het vrij verkeer van fictieve personen. En omdat de Piratenpartij toch wel voor de vrije gedachte is, lijkt me dat geen goed punt. De NPO kan natuurlijk wel de zendtijd van het sinterklaasjournaal invullen met andere zaken. Ik kan me een leuke serie voorstellen over de eeuwenlange vervolging van Limburgers in Nederland.

@Frank: "het vrij verkeer van fictieve personen" vind ik ook belangrijk, en is hier niet in het geding! Mijn punt is dat we Sint duidelijk moeten maken dat een jaartje overslaan -toegestaan- is. Hoe we met de onvermijdelijke rellen van extreem jeugdige Nederlanders om moeten gaan is onze verantwoordelijkheid, niet die van de Sint.

@Frank: "een leuke tv serie voorstellen over de eeuwenlange vervolging van Limburgers": Dat is een geweldig idee! Die hardwerkende Limburgse mijnwerkers zaten vroeger onder het zwarte kolenstof, zo valt een zwarte-piet-loos jaar de kinderen niet eens op!

De Goedheiligman zit gezien zijn leeftijd in een risicogroep voor COVID-19. Die vakantie zou dan wel eens permanent kunnen worden.

Het is al jaren bekend dat Sint steeds vergeetachtiger wordt. Toen ik afgelopen jaar bij hem op schoot zat, wist hij mijn naam zelfs niet meer! Hij zei alleen maar: "Wat ben je groot geworden, jongen!", terwijl ik al 30 jaar uitgegroeid ben.

Om te voorkomen dat de volgende discussie zal gaan over de afkomst van Sint zelf (Myra, Turkije; niet Spanje!), moeten we Sint gelegenheid geven om afstand te nemen van zijn baan, en (alleen indien hij dit zelf wil) de weg vrij te maken voor een jongere kindervriend met beter geheugen en meer oog voor milieu. Het paard van Sinterklaas ging dit jaar al met pensioen (bron: https://www.ad.nl/dordrecht/paard-van-sinterklaas-met-pensioen-nieuwe-schimmel-gezocht-voor-intocht-in-dordrecht~ac8ebe69/ )

"Je weet pas wat je mist als het er niet meer is": Misschien is het goed om een jaartje zonder Sint te doen, om zo meer respect te krijgen voor al het werk dat deze onbaatzuchtige weldoener al meer dan een eeuw voor ons doet.

Die stoomboot stoot toch wel erg veel CO2 uit. Een jaar vakantie geeft Sint de gelegenheid om groot onderhoud uit te laten voeren of een mileuvriendelijkere boot aan te schaffen.

We lopen het risico dat we dat jaar minder pepernoten en taai-taai krijgen

Zonder Sinterklaas krijgt de Kerstman helaas meer invloed, en ondanks dat hij familie is van onze Sint wil ik niet 3 weken langer moeten wachten op mijn kadootjes

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information