Beperking reclames

Beperking reclames

Reclame is op psychologie & marketing gebaseerd. Manipuleren, opdringen (dmv herhaling), Reclame dient op informeren te zijn gebaseerd en dient ethisch verantwoord te zijn. Dat is het nu totaal niet. Bovendien ontkom je nu niet aan reclames en zou je zelf moeten kunnen beslissen of je overspeld wordt of niet.

Points

Reclame is een vorm van bedrijfsmatige meningsuiting, en zou enige bescherming moeten genieten.

reclame...een goede reclamecode co-ordinator. Voorstander van vereenvoudiging naar de simpele regel dat reclame direct en eerlijk dient te zijn. Voorbeeld: een brandverzekering sluit u af om na een eventuele brand de schade vergoed te krijgen. U sluit die niet af voor een veilig gevoel, onzin !

Reclames dien je zelf te kunnen kiezen, of je je daaraan blootstelt. Daarnaast verdien je oprechte informatie; niet (wat nu is) dat men via manipalutieve technieken je mening brainwashed. Reclame dient eerlijk te informeren, dient ontdaan te zijn van psychologische manilupalutieve technieken en dient vrijwillig te zijn. Nu wordt iedereen meegesleurt in opgelegde brainwashing, je ontkomt er niet aan. Je informeren dient een recht te zijn= niet een verplichting

Om programma's te maken is er geld nodig. Dat geld komt nu van reclames. Ik zie (even snel) drie mogelijkheden. 1 Instellingen kunnen kiezen (dus welke reclame je krijgt): ik zou dan humor kiezen bijvoorbeeld. 2 Programma;s dienen te worden betaald door kijkbijdragen. Er wordt een app of iets ontwikkeld waardoor je geld bijdraagt aan wat je kijkt. 3 Automatisch wordt een budget verdeelt onder bekeken programma's (wat indruist tegen privacy ben ik bang?). Dus wat bekeken wordt ontvangt ook geld.

@Matthijs: Ik zie geen mogelijkheid voor een '"reclamevrije mogelijkheid" zonder juist "targeting" te moeten gebruiken om te bepalen wie wel en niet reclames te zien krijgt. Je voorstel "Verbod op reclame in de publieke ruimte" gaat tegen de vrije meningsuiting in, een van de kernpunten van de Piratenpartij. Ik hoor graag jouw mening over een mogelijke extra belasting op reclame-uitingen.

Als het controleren op correctheid/juistheid van beweringen in reclames een overheidstaak zou zijn, zouden we weer meer ambtenaren aan kunnen nemen

Dit idee heeft (nog) geen duidelijk geformuleerde stelling waarop 'voor' of 'tegen' gekozen kan worden, en is daarom ongeschikt voor een debat.

Uit NRC Reclame Code Commissie "2. Reclame dient in overeenstemming te zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen. 3. Reclame mag niet strijdig zijn met het algemeen belang, de openbare orde of de goede zeden. 5. Reclame behoort naar vorm en inhoud zodanig te zijn dat het vertrouwen in reclame niet wordt geschaad." Ik kan zo wel doorgaan (zucht). De Recl.c.c. dient te doen waar het voor is en is dus omgekocht of is niet vrij om haar taak uit te oefenen.... Met alle gevolgen dus.

Mogelijke implementaties: - Verbod op reclame in de publieke ruimte - Verbod op targeting - Geef mensen volledige controle over hun profiel / hoe ze getarget worden - Eis een reclamevrije mogelijkheid voor alles (en dus alternatief waarbij je bvb een klein bedrag betaalt)

Opiniestuk van piraat Tjerk Feitsma tegen reclame in de publieke ruimte: https://amsterdam.piratenpartij.nl/van-wie-de-stad-comcast-donder-toch-op/

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information