Monetaire financiering voor economisch herstel

Monetaire financiering voor economisch herstel

Monetaire financiering maakt eurobonds overbodig. Het vermindert het de opwaartse druk op de rente, omdat landen minder hoeven te lenen door het uitgeven van obligaties. Het beperkt de omvang van de interventies waartoe de ECB zich gedwongen ziet om die onrust te beteugelen. Een extra herstructurering kan zonder beroep op onderlinge solidariteit. En het monetaire beleid kan zo een effectievere bijdrage leveren aan het economisch herstel dan bij de huidige maatregelen.

Points

Ook in incognito krijg ik het artikel niet te lezen

Als je geldschapping terug wil naar de staat krijg je de gehele elite over je heen, maar dat vind ik prima. Echter, zou je de gouden standaard dan niet meteen terugbrengen? 1 van de belangrijkste tools destijds van de neo-liberalen om ons geld te stelen.

In dit kader: waarom staan we de banken nog steeds toe om malifide geldproducten te verkopen zonder dat dit echt wordt bestraft (geheel)?. Je zult de rol van banken moeten herformuleren wat je tegelijkertijd zeer veel kiezers zal opleveren en terecht.

Zou je (in het licxht van Ijsland destijds) geen commissie kunnen voorstellen die zaken recht gaat zetten vanuit 2008? Nog zeer veel burgers zijn tot de dag vandaag hun geld kwijt door oplichting door banken die gesteund zijn door de politiek.

Zou je in dit kader ook niet kunnen denken aan de dubbele belastingen die er NL zijn nu? Ik ben geen expert maar heb genoeg inzicht om te zien dat er belasting op belasting wordt geheven waar burgers de dupe van zijn. Belasting dient terug te worden gebracht naar de oorsprong. Een bijdrage aan de maatschappij. Geen belasting betalen als je ergens geen gebruik van maakt en volgens de wet:bllijk en redelijk. Dat is nu niet, mijns inziens.

Waarom dit cijfer-getruc, voor een fictief economisch herstel. Als de Piratenpartij ook heel goede ideeën heeft om de reële economie te steunen: right to repair, remix.

De tekst in dit voorstel is kolder: "omdat landen minder hoeven te lenen door het uitgeven van obligatieleningen" Alsjeblieft zeg, houdt de topicstarter ver weg van alles wat met geld te maken heeft!!

Monetaire financiering zorgt ervoor dat banken meer geld in kas krijgen en daarme (via een hefboom-werking) veel meer giraal geld uit kunnen lenen. Dit leidt tot hyperinflatie en hiermee een destabilisatie van het financiele systeem!

Het kan niet zo zijn dat wij alleen in Nederland de banken verder hinderen met de kredietverstrekking. Dit creert namelijk een gat waar buitenlandse banken die deze hinder niet hebben op zullen inspringen, onze banken op kapot gaan en wij naar de pijpen moeten dansen van banken waar Nederland/Europa geen controle en/of zeggenschap over hebben.

Voor niet-abonnees is je argument niet te lezen. 😉

Zo komen we de economische crisis door zonder extra schulden te maken. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/europese-aanpak-van-coronacrisis-kan-ook-zonder-extra-schulden-te-maken~b7ba7575/

Op dit moment hangen er al gigantische bedragen boven de markt die ieder moment in de economie zouden kunnen stromen. Je ziet het al langzaam gebeuren door de uit de klauwen lopende huizenprijzen doordat mensen zo veel geld over hebben dat ze huisjesmelker worden. Je zou kunnen zeggen: het klapt toch, dus voor de waarde van het geld hoef je het niet te laten.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information