Vermogensbelasting zodat andere belasting omlaag kan

Vermogensbelasting zodat andere belasting omlaag kan

De allerrijksten betalen vaak maar weinig inkomstenbelasting. Die laten hun rijkdom namelijk vaak gewoon in hun bedrijven en andere bezittingen zitten, in plaats van ze om te zetten in geld. Vermogensbelasting het belastingstelsel progressiever. Nu betaalt de armste helft van de Nederlanders relatief veel, omdat zij meer last hebben van bijvoorbeeld de BTW-belasting of verzekeringspremies. Met een goede vermogensbelasting kunnen andere belastingen omlaag.

Points

Vermogensbelasting wordt nogal eens gedacht te zijn belasting op aanwezig geld. Dat is het neit. Het is belasting over wat je bezit, uitgedrukt in geld. Eigenlijk dien je al je sieraden, een ge-erft stukje moeten laten taxeren door een onafhankelijk instiituut. Zelfs je inboedel valt eronder. Daar belasting over betalen, want het is vermogen, vind ik uitlokking van fraude. En dat is het nu ook !!

Het is niet erg dat (super)rijken veel bezitten, wij belasten bezitters van weinig tot gemiddeld vermogen gewoon veel te veel.

Mooi voorbeeld nu: een café uitbater draait met verlies. Zijn hypotheek kon die nauwelijks verhogen. Toch is zijn eigen pand zoveel meer waard dan de hypotheekschulden dat hij vermogensbelasting moet betalen. Waarvan ??? Geld is echt op hoor !

Met een goede vermogensbelasting kunnen andere belastingen omlaag.

Je bent toevallig erfgenaam van een landerij met kasteel. Het was altijd open voor publiek. Moet nodig worden opgeknapt. Maar...je moet opeens over de "waarde in het economisch verkeer" zowel erfbelasting en vermogensbelasting gaan betalen. Dan maar niet opknappen, dan maar geen werkgelegenheid. Zo gaat heel veel verloren hoor ! Soms ondervangen met regeltjes als het onder monumenten valt ja of net niet..ach..schei toch uit !! Simpel houden, privacy hoog houden, afschaffen.

Een eventuele verhoging van de kapitaalbelasting/vermogensbelasting zal zorgen voor kapitaalvlucht naar het buitenland.

De macht die voortkomt uit teveel geld is onverantwoordelijk en onnodig. En onmenselijk. Iedereen is gewoon een mens. Je kunt niet ontelbare rijken accepteren als er anderen hard werken voor niets. Onacceptabel! Zij moeten maar leren delen!

De allerrijksten betalen vaak maar weinig inkomstenbelasting. Die laten hun rijkdom namelijk vaak gewoon in hun bedrijven en andere bezittingen zitten, in plaats van ze om te zetten in geld. Met een progressieve vermogensbelasting betalen zij een eerlijk aandeel

Met een goede belasting op de voornaam “Matthijs” kunnen andere belastingen ook omlaag. Gaat natuurlijk nergens over.

Geld dat stil staat, levert de gemeenschap niks op. Zorg met goede vermogensbelasting dat dit geld in beweging komt, om uit te geven of te inversteren in anderen (waardoor het ook weer in de reële economie komt). Zorg voor een goede hoge drempel, zodat sparen voor een auto of modaal huis niet in de weg komt te staan (drempel op 50% gemiddelde woning waarde?). Daarboven moet uitgeven worden gestimuleerd.

Rijke mensen betalen juist wel veel btw, want ze kopen over het algemeen meer en duurdere dingen. Vermogensbelasting zou eerder afgeschaft moeten worden dan verhoogd want vermogen is al belast, soms zelfs meerdere keren. Je moet mensen belasten voor gebruik/vervuiling/etc. Niet op bezit.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information